Kryddermarinade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Å bruke en skvett konjakk eller annet brennevin i marinaden gir en ekstra spiss til kjøttet. Sammen med friske urter er dette en enkel, men spennende marinade som egner seg spesielt godt til storfekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl konjakk -
2 ss nøytral olje -
2 båter hvitløk -
2 kvister frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin -
2 kvister frisk timian eller 1 ts tørket timian -
2 kvister frisk basilikum eller 0.5 ts tørket basilikum -
1 stk. laurbærblad -
10 stk. sort hel pepper
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en skål.
- Legg kjøttet i en pose og hell i marinaden. Lukk posen godt. Gni og snu på posen slik at kjøttet blir dekket av marinade over det hele. Legg kaldt i minst én time.
Bytt ut konjakk med akevitt og tilsett noen knuste einerbær.