Kryddermarinade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å bruke en skvett konjakk eller annet brennevin i marinaden gir en ekstra spiss til kjøttet. Sammen med friske urter er dette en enkel, men spennende marinade som egner seg spesielt godt til storfekjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl konjakk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin
  • 2 kvister frisk timian eller 1 ts tørket timian
  • 2 kvister frisk basilikum eller 0.5 ts tørket basilikum
  • 1 stk. laurbærblad
  • 10 stk. sort hel pepper

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en skål.
  2. Legg kjøttet i en pose og hell i marinaden. Lukk posen godt. Gni og snu på posen slik at kjøttet blir dekket av marinade over det hele. Legg kaldt i minst én time.
Bytt ut konjakk med akevitt og tilsett noen knuste einerbær.