Korianderpesto
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En god og anvendelig pesto med markant koriandersmak. Deilig som tilbehør til frillmat og fiskeretter.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 dl mandler -
1 stk. sjalottløk -
1 bunt frisk koriander (en bunt tilsvarer to potter) -
1 stk. grønn chili -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Begynn med å skålde mandlene: hell kokende vann over mandlene og la stå 3-4 minutter, slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
- Hakk løken grovt.
- Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er most. Tilsett oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett mer olje om nødvendig.
- Oppbevar pestoen i tett glass i inntil 10 dager.