Korianderpesto

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og anvendelig pesto med markant koriandersmak. Deilig som tilbehør til frillmat og fiskeretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl mandler
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 bunt frisk koriander (en bunt tilsvarer to potter)
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Begynn med å skålde mandlene: hell kokende vann over mandlene og la stå 3-4 minutter, slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  2. Hakk løken grovt.
  3. Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er most. Tilsett oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett mer olje om nødvendig.
  5. Oppbevar pestoen i tett glass i inntil 10 dager.