Kokosboller med hvit sjokolade
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Elsker du kokosboller? Lag disse myke og luftige kokosbollene med hvit sjokolade neste gang du får lyst på noe ekstra godt! 1 porsjon gir 20-25 kokosboller.
Ingredienser
porsjoner
-
240 g sukker -
115 g flytende glukose -
75 g vann -
140 g eggehvite -
20 g sukker -
2 ts vaniljeekstrakt -
20 stk. salte kjeks , gjerne ritz eller små havrekjeks
Sjokoladeglasur
-
350 g hvit sjokolade -
25 g kokosfett (delfiafett) -
2 ts frysetørkede bringebær -
1 ss grovhakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Ha sukker, glukose og vann i en kjele, og kok til en blank karamell på 117 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer.
- Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til du har en lett marengs.
- Sett hastigheten på middels, og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen.
- Ha i vaniljeekstrakt, skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, minst 5 minutter.
- Ha marengsen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut 5-6 cm store topper, på små, runde kjeks.
- Sett kokosbollene kaldt til marengsen stivner.
- Brekk eller hakk sjokolade i mindre biter. Ha sjokoladen i en bolle med delfiafett, og sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Obs! Skålen må ikke komme i kontakt med vannet. Blir bollen for varm, trekk kjelen av platen.
- La sjokoladen stå i ro noen minutter til den har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt.
- Hell sjokoladen i en kopp eller høyt glass som du kan dyppe en og en kokosbolle oppi. Se til at sjokoladen ikke er for varm før du begynner å dyppe - da vil sjokoladetrekket bare renne av.
- Sett kokosbollene på en rist slik at overflødig sjokolade kan renne av.
- Dryss over frysetørket bringebær og grovhakkede pistasjnøtter. La sjokoladen stivne helt før du serverer bollene.