Kokosboller med hvit sjokolade

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elsker du kokosboller? Lag disse myke og luftige kokosbollene med hvit sjokolade neste gang du får lyst på noe ekstra godt! 1 porsjon gir 20-25 kokosboller.

Ingredienser

porsjoner
  • 240 g sukker
  • 115 g flytende glukose
  • 75 g vann
  • 140 g eggehvite
  • 20 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 20 stk. salte kjeks , gjerne ritz eller små havrekjeks

Sjokoladeglasur

  • 350 g hvit sjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • 2 ts frysetørkede bringebær
  • 1 ss grovhakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Ha sukker, glukose og vann i en kjele, og kok til en blank karamell på 117 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer. 
  2. Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til du har en lett marengs. 
  3. Sett hastigheten på middels, og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen. 
  4. Ha i vaniljeekstrakt, skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, minst 5 minutter. 
  5. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut 5-6 cm store topper, på små, runde kjeks. 
  6. Sett kokosbollene kaldt til marengsen stivner.
  7. Brekk eller hakk sjokolade i mindre biter. Ha sjokoladen i en bolle med delfiafett, og sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Obs! Skålen må ikke komme i kontakt med vannet. Blir bollen for varm, trekk kjelen av platen.
  8. La sjokoladen stå i ro noen minutter til den har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt.
  9. Hell sjokoladen i en kopp eller høyt glass som du kan dyppe en og en kokosbolle oppi. Se til at sjokoladen ikke er for varm før du begynner å dyppe - da vil sjokoladetrekket bare renne av. 
  10. Sett kokosbollene på en rist slik at overflødig sjokolade kan renne av. 
  11. Dryss over frysetørket bringebær og grovhakkede pistasjnøtter. La sjokoladen stivne helt før du serverer bollene.