Kjøttsaus Pizzaiola

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr "kjøtt på pizzavis", storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
  2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.

 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.