Kjøttboller med koriander
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Disse kjøttbollene med masse smak av koriander er enkle å lage og smaker utrolig godt. Nyt dem som en av flere tapasretter med en god salat, i en pasta eller med ris og en god saus.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
0,5 ts salt -
1 ts malt spisskummen -
0,5 ts kvernet pepper -
2 skiver loff eller lyst brød -
1 dl melk -
1 stk. løk -
1 båt hvitløk -
5 ss hakket frisk koriander -
1 stk. egg -
3 dl hvetemel -
2 ss nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Rør kjøttdeigen godt med salt og spisskummen.
- Fjern skorpen på brødet og riv den i mindre biter med hendene. Ha dem i en bolle og hell over melken. La trekke i 5 minutter.
- Finhakk løk, hvitløk og koriander. Bland alt sammen og rull til små kjøttboller.
- Visp sammen egg i en dyp tallerken. Ha hvetemel i en annen tallerken. Vend kjøttbollene først i eggblandingen og deretter i hvetemelet.
- Varm en stekepanne og ha i olje. Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen, sett på lokk og la bollene ettersteke i 5 minutter til er gjennomstekte.
Bruk den grove siden på et rivjern når du skal ha veldig finhakket løk, og den fine delen når du skal ha finhakket hvitløk.