Kjøttboller med koriander

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse kjøttbollene med masse smak av koriander er enkle å lage og smaker utrolig godt. Nyt dem som en av flere tapasretter med en god salat, i en pasta eller med ris og en god saus. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 skiver loff eller lyst brød
  • 1 dl melk
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

  1. Rør kjøttdeigen godt med salt og spisskummen.
  2. Fjern skorpen på brødet og riv den i mindre biter med hendene. Ha dem i en bolle og hell over melken. La trekke i 5 minutter.
  3. Finhakk løk, hvitløk og koriander. Bland alt sammen og rull til små kjøttboller.
  4. Visp sammen egg i en dyp tallerken. Ha hvetemel i en annen tallerken. Vend kjøttbollene først i eggblandingen og deretter i hvetemelet.
  5. Varm en stekepanne og ha i olje. Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen, sett på lokk og la bollene ettersteke i 5 minutter til er gjennomstekte.
Bruk den grove siden på et rivjern når du skal ha veldig finhakket løk, og den fine delen når du skal ha finhakket hvitløk.