Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lår av kje ( ca 2,5-3 kg)
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 6 båter hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 250 g sjalottløk
  • 250 g kalamataoliven
  • 2 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
  2. Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
  3. Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
  4. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
  5. Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
  6. Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven. 
Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.