Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kje med grillet paprikasalat

Kje med grillet paprikasalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 dl hvitvin

Paprikasalat:

  • 1 boks hermetisk grillet paprika
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kje og geit er det mest spiste kjøttslaget i hele verden, og også her hos oss er det på tide å omfavne dette deilige, milde kjøttet. Her er det saftige biter av langtidsbakt kjelår servert med en enkel, men smakfull paprikasalat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 dl hvitvin

Paprikasalat:

  • 1 boks hermetisk grillet paprika
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1.  Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper, og legg det i en form.
  2. Hakk hvitløk og dryss over kjøttet sammen med tørkede urter. Hell i hvitvin.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 3 ½-4 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
  4. Hell grillet paprika i et dørslag, og skjær dem deretter i ½ cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  7. Ta ut kjøttet fra ovnen og legg det over på en skjærefjøl. Skjær kjøttet i rause biter og serverer med paprikasalat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 09:20:31