Kikert-lapper

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har vi laget en liten koserett som både store og små ganske sikkert vil elske. Vår versjon er vegetarisk, men under finner du ideer til andre godsaker du kan toppe lappene med.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 3 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. gulrot
  • 1 boks lettrømme
  • 0,5 potte frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Ha kikerter i hurtigmikser og kjør til de er helt most. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du har en glatt røre.
  2. Varm en stekepanne med halvparten av oljen. Sett røren i stekepannen med en spiseskje og stek 4-5 lapper av gangen.
  3. Stek lappene til de er gylne på begge sider og ha den over på litt kjøkkenpapirfør servering.
  4. Riv gulrot på den grove siden av et rivjern og finsnitt gressløk.

Server kikertlappene med en klikk rømme, litt grovrevet gulrot, finsnittet gressløk og grovkvernet sort pepper.

Andre gode toppinger til servering er for eksempel:Crème fraiche, gravlaks, sitron og dill. Snøfrisk, fenalår, rødløk og honning. Rømme, kaviar og gressløk. Spekeskinke og chutney
Andre gode toppinger til servering er for eksempel:Crème fraiche, gravlaks, sitron og dill. Snøfrisk, fenalår, rødløk og honning. Rømme, kaviar og gressløk. Spekeskinke og chutney