Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 2 dl kaktus/lime juice
  • 6 ss mørk rom
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian
Del

Karibiskinspirert helstekt kylling

(5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en Calypsokylling med en så spennende smak at du vil føle for å svinge med hoftene!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 2 dl kaktus/lime juice
  • 6 ss mørk rom
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingen godt utvendig og innvendig med tørkepapir. Bland sammen limejuice, rom, olje, sukker og krydder. Pensle kyllingen med blandingen.
  2. Stek kyllingen ved 180°C i ca. 1 time og 15 minutter, eller til det pipler ut klar kraft. Pensle kyllingen med limeblandingen hvert 10. minutt under stekingen. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant