Karamellpopcorn

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpopcorn er deilig snacks som faller i smak hos de aller fleste, og kjempelekkert og morsomt som kakepynt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g poppet popcorn

Karamell

  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Ha sukker og vann i en vid kjele eller stekepanne med høy kant. Kok opp på middels varme. Ikke rør i kjelen, da kan sukkeret krystallisere seg.
  2. Trekk kjelen av varmen når sukkeret begynner å få en jevn gyllen farge. Kjelen er varm og vil fortsette å gi farge til karamellen uten at den blir brent. 
  3. Tilsett romtemperert smør og rør til en glatt og blank masse. 
  4. Hell den flytende karamellen over popcornet og bruk en slikkepott eller tresleiv til å vende karamell og popcorn sammen. 
  5. Spre popcornet utover bakepapir og bruk fingrene til å skille popcornene fra hverandre.  
  6. Oppbevar popcornet i en tett beholder om du ikke spiser dem opp med én gang.

Vil du poppe popcorn selv kan dette gjøres i en stor kjele med litt nøytral olje. Sett på et lokk og popp i vei! Dryss over litt salt når de har poppet ferdig.