Karamellpopcorn
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Karamellpopcorn er deilig snacks som faller i smak hos de aller fleste, og kjempelekkert og morsomt som kakepynt.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon er nok til å pynte en kake, eller snacks til 6-8 personer.
-
100 g poppet popcorn
Karamell
-
200 g sukker -
0,5 dl vann -
2 ss romtemperert smør
Slik gjør du
- Ha sukker og vann i en vid kjele eller stekepanne med høy kant. Kok opp på middels varme. Ikke rør i kjelen, da kan sukkeret krystallisere seg.
- Trekk kjelen av varmen når sukkeret begynner å få en jevn gyllen farge. Kjelen er varm og vil fortsette å gi farge til karamellen uten at den blir brent.
- Tilsett romtemperert smør og rør til en glatt og blank masse.
- Hell den flytende karamellen over popcornet og bruk en slikkepott eller tresleiv til å vende karamell og popcorn sammen.
- Spre popcornet utover bakepapir og bruk fingrene til å skille popcornene fra hverandre.
- Oppbevar popcornet i en tett beholder om du ikke spiser dem opp med én gang.
Vil du poppe popcorn selv kan dette gjøres i en stor kjele med litt nøytral olje. Sett på et lokk og popp i vei! Dryss over litt salt når de har poppet ferdig.