Kandisert ingefær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i ingefær, har du garantert sansen for hjemmelaget kandisert ingefær! Som ekstrabonus får du en deilig ingefærsirup som kan brukes i teen.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær

  • 1 kg frisk ingefær
  • 500 g sukker

Slik gjør du

  1. Skrell ingefær. Det gjør du enklest ved å brekke den i biter og skrape av skallet med en liten kniv eller skje.
  2. Skjær ingefæren i 3-5 mm tynne skiver eller strimler og ha dem i en kjele. Hell på vann til det står 2-3 cm over ingefæren og kok opp. Senk varmen litt og kok i 30 minutter.
  3. Hell ingefær i et dørslag og ta vare på kokevannet. Mål opp kokevannet og tilsett like mye sukker. Ha ingefær tilbake i kjelen og kok opp på nytt. Senk varmen og la ingefæren småkoke i sukkerlaken til den er helt myk og begynner å bli blank og transparent.
  4. Løft ingefæren over i et dørslag og la den renne godt av seg. Ta vare på laken (bruk den for eksempel i te eller drinker).
  5. Ha sukker i en vid skål eller langpanne og vend ingefærbitene i sukkeret til de er helt dekket. Legg dem over på et bakepapir og la dem tørke noen timer.

Oppbevar de kandiserte ingefærene i tett pose eller glass.