Julekrydret lammegryte

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskav er lett å bruke og er raskt å tilberede. Uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet får du her en kjempegod gryterett med gode smaker av jul. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. tommelstor bit frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1,2 kg lammeskav
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 ts safran
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts malt koriander
  • 40 g malte mandler
  • 8,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammekraft
  • 250 g tørket aprikos
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pose frisk spinat

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter og finhakk hvitløk og ingefær.
  2. Varm olje i en vid gryte eller stekepanne og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt og mykt.
  3. Ha lammeskav i gryten sammen med kanel, nellikspiker, kardemomme, safran, laurbærblad og koriander. Stek til kjøttet er brunet og det dufter av krydder.
  4. Tilsett malte mandler, tørkede aprikoser og buljong. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke i ca. 20 minutter, eller til kjøttet er mørt og godt.
  5. Vend inn en pose spinat rett før servering.
  6. Juster konsistensen med litt vann om nødvendig, og smak til med salt og pepper.

     Server julekrydret lammegryte med kokt ris.