Julekrydret lammegryte
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammeskav er lett å bruke og er raskt å tilberede. Uten å måtte bruke altfor mye tid på kjøkkenet får du her en kjempegod gryterett med gode smaker av jul.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. løk -
4 båter hvitløk -
1 stk. tommelstor bit frisk ingefær -
2 ss olivenolje -
1,2 kg lammeskav -
2 stk. hel kanel -
1 ts malt nellik -
6 stk. hel kardemomme -
1 ts safran -
2 stk. laurbærblad -
2 ts malt koriander -
40 g malte mandler -
8,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammekraft -
250 g tørket aprikos -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 pose frisk spinat
Slik gjør du
- Skjær løk i tynne båter og finhakk hvitløk og ingefær.
- Varm olje i en vid gryte eller stekepanne og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er blankt og mykt.
- Ha lammeskav i gryten sammen med kanel, nellikspiker, kardemomme, safran, laurbærblad og koriander. Stek til kjøttet er brunet og det dufter av krydder.
- Tilsett malte mandler, tørkede aprikoser og buljong. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke i ca. 20 minutter, eller til kjøttet er mørt og godt.
- Vend inn en pose spinat rett før servering.
- Juster konsistensen med litt vann om nødvendig, og smak til med salt og pepper.
Server julekrydret lammegryte med kokt ris.