Jordbærmousse med sjokoladesaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 stk. eggehvite
  • 50 g melis

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt.
  2. Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt.
  3. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.  
  4. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
  5. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen.
  6. Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.