Jordbærmousse med sjokoladesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g jordbær -
2 ss sukker -
1 dl kremfløte -
2 stk. eggeplomme -
2 stk. eggehvite -
50 g melis
Sjokoladesaus:
-
0,5 dl kremfløte -
100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du
- Rens og del alle jordbærene . Sett av halvparten til pynt.
- Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm raskt opp under omrøring til sukkeret er helt løst opp. Kjør med en stavmikser til fin puré. Passér gjerne gjennom en fin sil for å få den helt glatt. Avkjøl helt.
- Skill eggene i plommer og hvite. Bland eggeplommene inn i jordbærpuréen.
- Pisk eggehvitene til de danner mykt skum, Tilsett melis i et par omganger og pisk videre til det danner seg myke topper.
- Visp fløten til krem med en håndvisp.
- Vend den piskede kremen inn i jordbærmassen. Ta litt av massen og vend forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Vend deretter eggehvitene inn i jordbærmassen med lett hånd. Ikke rør mer enn nødvendig, da vil moussen bli mindre luftig.
- Fordel moussen i skåler eller glass. Dekk til og sett kaldt i minst en time.
- Lag sjokoladesausen: Kok opp fløten i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen helt.
- Hell litt sjokoladesaus i skålene før servering, og pynt med resten av jordbærene.