Jordbærmousse med sjokoladesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje.
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl kremfløte -
200 g jordbær -
2 ss sukker -
2 stk. eggeplomme -
2 stk. eggehvite -
50 g melis
Sjokoladesaus:
-
0,5 dl kremfløte -
100 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du
- Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt.
- Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt.
- Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.
- Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
- Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen.
- Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.