Jordbær- og rabarbrashake

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Jordbær og rabarbra er smaker som er uløselig knyttet til sommeren. Denne jordbær- og rabarbrashaken passer like godt som en iskald leskende drikk som til dessert.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rabarbra
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 150 g jordbær
  • 5 dl vaniljeis
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Rens og skjær rabarbra i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl.
  2. Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser/blender. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker.
  3. Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med. 

 

Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.