Jordbær- og rabarbrashake
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Jordbær og rabarbra er smaker som er uløselig knyttet til sommeren. Denne jordbær- og rabarbrashaken passer like godt som en iskald leskende drikk som til dessert.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g rabarbra -
3 ss sukker -
0,5 dl vann -
150 g jordbær -
5 dl vaniljeis -
3 dl melk
Slik gjør du
- Rens og skjær rabarbra i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl.
- Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser/blender. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker.
- Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med.
Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.