Italiensk pizza med spekeskinke og oliven
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En klassisk italiensk pizza med tomatsaus, tynne skiver skinke, oliven og revet parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften holder til 4 porsjonspizzaer.
Ingredienser
porsjoner
Pizzafyll:
-
100 g spekeskinke -
150 g sorte oliven -
100 g revet parmesan
Pizzadeig:
-
25 g gjær (1/2 pakke) -
3 dl vann -
0,5 dl olivenolje -
400 g hvetemel -
1 ts salt
Pizzasaus:
-
3 båter finhakket hvitløk -
0,5 stk. finhakket løk -
2 ss olivenolje -
2 ss tomatpuré -
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater -
1 ss tørket timian -
1 ss tørket oregano
Topping:
-
0,5 pk ruccula
Slik gjør du
- Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
- Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
- Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
- Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
- Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
- Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
- Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
- Dryss over rucculasalat før servering.