Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk italiensk pizza med tomatsaus, tynne skiver skinke, oliven og revet parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften holder til 4 porsjonspizzaer.

Ingredienser

porsjoner

Pizzafyll:

  • 100 g spekeskinke
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g revet parmesan

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano

Topping:

  • 0,5 pk ruccula

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
  3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
  4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
  5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
  6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
  7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
  8. Dryss over rucculasalat før servering.