Italiensk pizza med kylling og mozzarella
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er en oppskrift på ekte italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, kylling og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
Ingredienser
Pizzafyll
-
2 stk. kyllingfilet , i tynne skiver -
2 stk. mozzarella , i skiver -
20 stk. cherrytomat , delt i to
Pizzadeig
-
25 g gjær (1/2 pakke) -
3 dl vann -
0,5 dl olivenolje -
400 g hvetemel -
1 ts salt
Pizzasaus
-
0,5 stk. finhakket løk -
3 båter finhakket hvitløk -
2 ss olivenolje -
2 ss tomatpuré -
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater -
1 ss tørket timian -
1 ss tørket oregano -
1 ts salt -
1 ts grovkvernet pepper
Topping
-
2 stk. vårløk , i ringer -
20 blader frisk basilikum
Slik gjør du
1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
2. Lag pizzasaus ved å frese hakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpuré og la det frese i et par minutter.
3. Ha i hermetiske tomaert, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på kyllingfilet, mozzarella og cherrytomater.
7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
8. Dryss over vårløk og basilikum før servering.