Isparfait med brente mandler

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget isparfait er en super juledessert. Det er gøy å lage iskrem fra bunnen av. I tillegg er det lettvint å ha desserten ferdiglaget i fryseren før selskapet. Brente mandler er sesongriktig og godt tilbehør til en juledessert.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Brente mandler:

  • 200 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  2. Pisk blandingen i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  3. Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis.
  4. Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  5. Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.
  6. Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet.
  7. Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl.
  8. Ta ut isparfaiten fra fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  9. Hvelv isparfaiten på fat og server med brente mandler.