Isparfait med brente mandler
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjemmelaget isparfait er en super juledessert. Det er gøy å lage iskrem fra bunnen av. I tillegg er det lettvint å ha desserten ferdiglaget i fryseren før selskapet. Brente mandler er sesongriktig og godt tilbehør til en juledessert.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. eggeplomme -
4 ss sukker -
1 ts vaniljesukker -
4 dl kremfløte
Brente mandler:
-
200 g mandler -
100 g sukker -
1 dl vann -
1 ts vaniljesukker -
1 ss smør -
1 ss nøytral olje til pensling
Slik gjør du
- Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis.
- Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
- Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.
- Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet.
- Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl.
- Ta ut isparfaiten fra fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
- Hvelv isparfaiten på fat og server med brente mandler.