Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Iskrem med kokos og pasjonsfrukt

Iskrem med kokos og pasjonsfrukt

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl pasjonsfruktkjøtt
  • 2,5 dl kokoskrem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 246 kcal
Fett 22 g
Protein 3 g
Karbohydrater 10 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kombinasjonen kokos og pasjonsfrukt gir de fleste sterke assosiasjoner til langt sørligere breddegrader enn våre. Men når sommervarmen slår til for fullt her hos oss, finnes det knapt noen bedre måte å kjøle seg ned på enn med denne hjemmelagede isen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl pasjonsfruktkjøtt
  • 2,5 dl kokoskrem

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Stivpisk kremfløte. Bland pasjonsfrukt og kokoskrem inn i eggedosisen, og vend deretter blandingen inn i kremen.
  3. Hell i små porsjonsformer eller i en stor form (gjerne brødform) med bakepapir, og frys til isen er stiv, 4-6 timer.
  4. Lag gjerne kuler av isen og server den i iskjeks. Pynt med revet kokos eller biter av fersk eller tørket kokos. Spiselige blomster gjør seg også godt som pynt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB13 15.09.2024 12:35:14