Iskrem med blåbær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blåbæris har sommerens herligste farge! I tillegg smaker den helt fantastisk, og slår garantert an hos både store og små. Når høsten kommer og det er tid for blåbærtur, er det selvsagt også tid for en ny runde med blåbæris.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. eggeplomme -
4 ss sukker -
150 g frosne blåbær -
50 g hakket hvit sjokolade -
4 dl kremfløte
Iskjeks:
-
6 stk. iskjeks -
50 g hvit sjokolade -
40 g hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Legg blåbærene på benken slik at de tiner litt.
- Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Vend inn halvfrossne blåbær og hakket hvit sjokolade.
- Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
- Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
- Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
- Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og hakkede pistasjenøtter.
Iskjeks med sjokolade og nøtter? Knekk sjokolade i en liten bolle, og sett bollen over en kjele med vann på middels varme. La sjokoladen smelte litt før du rører i den. Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen før du dypper dem i hakkede nøtter. Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet.