Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Is med varm sjokoladesaus

Is med varm sjokoladesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Varm sjokoladesaus:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 905 kcal
Fett 77 g
Protein 8 g
Karbohydrater 45 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget is smaker aller best, og smaken kan du variere med både hakket sjokolade og ulike bær. Varm sjokoladesaus er nydelig til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Varm sjokoladesaus:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 905 kcal
Fett 77 g
Protein 8 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
  2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.
  3. Hell isen i en egnet form og sett den i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natten.
  4. Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt.
  5. Lag kuler av isen, og legg i en serveringsskål. Drypp litt sjokoladesaus over, og server resten ved siden av. 

Server gjerne isen sammen med friske jordbær og grovhakkede nøtter.

Tips
Ønsker du å tilsette andre smaker, kan du blande inn for eksempel sjokoladebiter, jordbærbiter, bringebær, hakket Non Stop og lignende.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 13.10.2024 15:42:44