Indisk lammekorma

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl matfløte eller kremfløte
  • 2,5 dl lammekraft

Marinade:

  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 dl nøytral olje

Til servering:

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl ristede kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

Server med ris og indisk brød.