Hvitløksbrød med bakt hvitløk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fått med deg TikTok trenden hvitløksbrød med bakt hvitløk? Det har vi og den er skikkelig digg! 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 bunt frisk persille
  • 2 stk. baguette
  • 4 ss parmesan

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av hvitløkene, legg over i aluminiumsfolie og hell godt over med olivenolje. 
  2. Pakk hvitløken inn i aluminiumsfolien og legg over i en ildfast form. Bak i en time i ovn på 180 °C. 
  3. Finhakk persille og ha i en skål sammen med smør, salt og pepper.
  4. Press hvitløken ut av skallet og over i smørblandingen. Hell over stekefettet fra den ildfaste formen. Bland godt sammen. 
  5. Skjær baguettene i to på langs og smør på hvitløkssmøret.
  6. Ha baguettene over i en ildfast form og riv over parmesan. 
  7. Gratiner baguettene videre i ovnen i ca. 10 minutter. 

Lyst til å lage hvitløksbrød, men har ikke så mye tid? Prøv pull apart hvitløksbrød som lages med ferdig pizzadeig.