Hummus med rødbete

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hummus er godt som dip eller på en skive godt brød. Her har vi endret fargen på den tradisjonelle hummusen med litt rødbeter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 480 g hermetiske kikerter
  • 2 stk. kokt rødbete godt avrent
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss ristede sesamfrø til pynt

Slik gjør du

1. Skyll kikerter. Tørk godt av rødbeter.

2. Kjør kikerter og rødbete i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

La eventuelt hummusen renne av i en sikt dersom det blir mye væske av rødbeten.

Anrett i en dyp skål, drypp over litt olivenolje og pynt med ristede sesamfrø. Server med godt brød.