Høstlig lammegryte med rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det kan ikke gå galt når du blander ferskt lammekjøtt og rotgrønnsaker i en gryte, og lar det kose seg sammen over varmen til kjøttet er mørt. Perfekt til mørke høstkvelder!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. purre i strimler
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 2 stk. pastinakk i biter
  • 100 g grønnkål i tynne strimler
  • 1,5 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann

Slik gjør du

1. Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Skum godt av.

2. Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.

3. Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.  

Server med kokte poteter eller potetmos.

Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.

 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.