Hønsesuppe med asparges
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne suppen smaker helt nydelig. Husk at du må koke høns for å få den gode kraften som suppen er laget av.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
2 stk. gulrot -
3 ss smør -
4 ss hvetemel -
2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) -
0,5 bunt frisk grønn asparges -
1,5 dl seterrømme eller crème fraîche -
ca.
4 ss tomatpuré
litt finhakket persille
Slik gjør du
- Finhakk løk og skjær gulrot passe store strimler.
- Fres løk og gulrot i smør eller stivnet hønsefett i en kjele i et par minutter. Dryss over mel og rør det inn. Spe med hønsekraft og kok opp.
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, og skrell dem eventuelt forsiktig fra midten og ned med en rotskreller. Del aspargesene i passe store biter og ha dem i suppa. La suppa koke noen minutter til aspargesbitene er møre.
- Rør inn rømme og tomatpuré. Smak til med salt og pepper.