Hønsesuppe med asparges

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne suppen smaker helt nydelig. Husk at du må koke høns for å få den gode kraften som suppen er laget av.

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 0,5 bunt grønn frisk asparges
  • 1,5 dl seterrømme eller crème fraîche
  • ca. 4 ss tomatpuré

litt finhakket persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og skjær gulrot passe store strimler.
  2. Fres løk og gulrot i smør eller stivnet hønsefett i en kjele i et par minutter. Dryss over mel og rør det inn. Spe med hønsekraft og kok opp.
  3. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, og skrell dem eventuelt forsiktig fra midten og ned med en rotskreller. Del aspargesene i passe store biter og ha dem i suppa. La suppa koke noen minutter til aspargesbitene er møre.
  4. Rør inn rømme og tomatpuré. Smak til med salt og pepper.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.