Honning- og ananasmarinade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med en boks ananas, litt honning og chili lager du raskt denne deilige marinaden som passer spesielt godt til kylling og svin. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (227g)
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ss flytende honning
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene og kjør dem sammen med en stavmikser eller hurtigmikser til en jevn konsistens. Kan brukes som marinade eller som pensling av kjøtt mot slutten av steketiden.
    Du kan også bruke rester av hel ananas og annen frukt som fersken eller aprikos i denne marinaden. Juster tykkelsen på marinaden med litt olje. Kan også brukes til å pensle kjøttet med under grilling. Resten av marinaden kan kokes opp og brukes som saus til det ferdige kjøttet.