Hjerterundstykker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjerteformede rundstykker er en smal sak å få til. Bare kjevle ut deigen og stikk ut hjerter med en pepperkakeform. Server dem til de du er glad i!
Ingredienser
1 porsjoner
-
750 g hvetemel -
300 g fullkornhvetemel -
1 ts sukker -
1 ts salt -
0,5 pose tørrgjær -
7 dl lunkent vann -
100 g romtemperert smør
Slik gjør du
- Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle.
- Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
- Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og elt den videre til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
- Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
- Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 2 cm tykke leiver.
- Stikk ut hjerter med en pepperkakeform og legg dem på stekebrett med bakepapir. Etterhev hjertene i ca. 15 minutter før steking.
- Pensle hjertene med vann og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn