Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Utbrettkylling med urter

Helstekt flatbird

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 ss smør
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss hakket frisk timian , evt. oregano, basilikum, rosmarin
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. flatbird (ca 1.5 kg)
  • 250 g cherrytomat
  • 250 g sjalottløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 494 kcal
Fett 28 g
Protein 58 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbird er en hel kylling som er delt på midten og brettet ut slik at den blir flat. Kjøp den ferdig utbrettet eller gjør jobben selv med en hel kylling. Med friske urter under skinnet tilfører du masse ekstra god smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 ss smør
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss hakket frisk timian , evt. oregano, basilikum, rosmarin
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. flatbird (ca 1.5 kg)
  • 250 g cherrytomat
  • 250 g sjalottløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 494 kcal
Fett 28 g
Protein 58 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tilberedning på grill:

Tilberedning i stekeovn:

Server kyllingen med cherrytomater, løk og den gode kraften som har dannet seg i bunnen av formen. Godt brød eller kokt ris er godt til. 

Å brette ut kyllingen reduserer tilberedningstiden, og gjør den enkel å dele ved servering. Får du ikke tak i flatbird i butikken, kan du forberede den hjemme. Legg kyllingen på en skjærfjøl med brystet opp. Skjær langs og gjennom det myke brystbenet og dra det forsiktig ut. Brett ut kyllingen slik at hele skinnsiden vender opp med lår og bryst, og innsiden av kyllingen ligger ned mot fjøla. Skal du grille kan være lurt å stikke lange grillspyd gjennom hele kyllingen. Det gjør det enklere å snu den under grillingen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2025 22:27:12