Havrescones med okserull
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Vi har lange tradisjoner for påleggsruller i Norge og okserull er en av de mest populære, særlig mot juletider. Her serveres den på nystekte havrescones sammen med sirachamajones, som gir en fyldig og «spicy twist».
Ingredienser
1 porsjoner
-
340 g hvetemel -
100 g havremel -
1 ss bakepulver -
1 ts salt -
2 ss sukker -
4 ss rapsolje -
3 dl lettmelk -
3 ss lettkokte havregryn
Srirachamajones
-
6 ss majones -
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Pålegg
-
12 skiver okserull -
3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs -
125 g ferdig vasket ruccula
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt. - Ha i rapsolje og melk. Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
- Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25x15 cm.
- Bruk en kniv og skjær rektangelen i seks like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom. Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Lag srirachamajones: bland majones og sriracha.
- Del hver scones i to på midten. Smør på sirachamajones og legg på ruccula, okserull, sylteagurk og pecannøtter.
Utviklet i samarbeid med
Opplysningskontoret for brød og korn