Havrescones med okserull

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vi har lange tradisjoner for påleggsruller i Norge og okserull er en av de mest populære, særlig mot juletider. Her serveres den på nystekte havrescones sammen med sirachamajones, som gir en fyldig og «spicy twist».

Ingredienser

1  porsjoner
  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Srirachamajones

  • 6 ss majones
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Pålegg

  • 12 skiver okserull
  • 3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs
  • 125 g ferdig vasket ruccula

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
    Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
     
  3. Ha i rapsolje og melk. Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.  
  4. Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25x15 cm. 
  5. Bruk en kniv og skjær rektangelen i seks like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom. Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Lag srirachamajones: bland majones og sriracha.
  6. Del hver scones i to på midten. Smør på sirachamajones og legg på ruccula, okserull, sylteagurk og pecannøtter.

Utviklet i samarbeid med
Opplysningskontoret for brød og korn