Havrelapper med bær og yoghurt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Havrelapper er perfekt når du vil ha en sunn og god frokost, eller litt ekstra kos i matpakka til lunsjen eller på tur. Topp med friske bær, nøtter og vaniljeyoghurt. Smaker like godt kalde som varme!

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss honning
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ss kesam mager, 1 %
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 ss smør til steking

Topping:

  • 1 ss hakkede valnøttkjerner
  • 2 ss vaniljeyoghurt
  • 100 g friske bær

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene til lappene i en foodprosessor. Kjør til røren har en glatt konsistens og la den få svelle i 15 minutter før steking. Røren kan med fordel stå over natten. 

2. Ha smør i en stekepanne på medium varme og stek i ca. 2 minutter på hver side til de er gylne.

Server havrelapper med hakkede valnøttkjerner, vaniljeyoghurt og friske bær.