Hamburger med speilegg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Turmat for deg som vil lage noe litt mer enn pinnebrød! Turens saftigste og beste hamburger lager du enkelt selv. Topp med speilegg, sprø løk og noen dråper tabasco, så blir det et luksusmåltid på turen!
Ingredienser
Hamburger:
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,5 ts grovt chilikrydder
Burgertilbehør:
-
0,5 stk. hodesalat -
2 stk. tomat i skiver -
2 ss sprøstekt løk -
2 stk. egg -
2 stk. hamburgerbrød -
1 ts tabasco -
1 ss nøytral olje
Slik gjør du
1. Rør inn salt, pepper, chilikrydder og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
2. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til to runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
3. Grill burgerne på sterk varme, 2-3 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
4. Lag speilegg på grillen mens burgerne grilles. Lag et lite rundt brett av aluminiumsfolie til hvert egg. Brett et stykke folie (15 x 30 cm) dobbelt. Form så folien til en rund form (10 cm i diameter), og brett kanten litt opp.
5. Pensle formene med olje eller spray dem med formfett. Sett formene på grillen og knekk et egg i hver form. Dekk eggene med en bit folie i et par minutter til eggehvitene stivner.
6. Varm hamburgerbrød på grillen og fyll dem med salat, grillet hamburger, skivet tomat og sprøstekt løk. Legg et speilegg på hver burger og drypp på tabasco etter smak og egen preferanse.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.