Hamburger med speilegg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommerens saftigste og beste hamburger lager du enkelt selv, og aller best blir den på smak om du slenger den på grillen. Toppet med speilegg, sprø løk og noen dråper tabasco så blir det mye deilig smak som pirrer.   

Turmat for deg som vil lage noe litt mer enn pinnebrød! Turens saftigste og beste hamburger lager du enkelt selv. Topp med speilegg, sprø løk og noen dråper tabasco, så blir det et luksusmåltid på turen!  

Ingredienser

porsjoner

Hamburger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts grovt chilikrydder

Burgertilbehør:

  • 0,5 stk. hodesalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. hamburgerbrød
  • 1 ts tabasco
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

1. Rør inn salt, pepper, chilikrydder og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

2. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til to runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

Skal du ha hamburger med på tur bør du fryse dem ned og ta dem med deg i sekken i dypfryst tilstand. Burgerne tiner på veien. Frys dem ned med bakepapir mellom hver burger slik at de enkelt kan skilles fra hverandre før grilling.

3. Grill burgerne på sterk varme, 2-3 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt. 

4. Lag speilegg på grillen mens burgerne grilles. Lag et lite rundt brett av aluminiumsfolie til hvert egg. Brett et stykke folie (15 x 30 cm) dobbelt. Form så folien til en rund form (10 cm i diameter), og brett kanten litt opp.

5. Pensle formene med olje eller spray dem med formfett. Sett formene på grillen og knekk et egg i hver form. Dekk eggene med en bit folie i et par minutter til eggehvitene stivner.

6. Varm hamburgerbrød på grillen og fyll dem med salat, grillet hamburger, skivet tomat og sprøstekt løk. Legg et speilegg på hver burger og drypp på tabasco etter smak og egen preferanse.

Server burgerne i en «hamburgerlomme» som du enkelt lager ved å brette matpapir dobbelt.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.