Gyoza vegetar
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gyoza er den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Det gir en crispy og deilig skorpe! Denne varianten er vegetar, ja, faktisk helt vegansk, og er fylt med sopp og andre godsaker.
Ingredienser
porsjoner
Gyozadeig:
-
240 g hvetemel -
1,5 dl kokende vann -
0,25 ts salt -
2 ss maisenna til utkjevling
Vegetarfyll:
-
250 g aromasopp -
1 ss finrevet frisk ingefær -
2 båter hvitløk -
2 ss finhakket frisk koriander -
1 ts chiliflakes
Til steking:
-
2 ss nøytral olje -
2 dl vann til damping -
1 ss sesamolje
Dipsaus til gyoza:
-
2 ss riseddik -
1 dl soyasaus -
1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke
Slik gjør du
Server gyozaene med dippsausen, og gjerne et dryss grovhakkede cashewnøtter, sesamfrø og friske urter eller spirer.