Gyoza vegetar

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gyoza er den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Det gir en crispy og deilig skorpe! Denne varianten er vegetar, ja, faktisk helt vegansk, og er fylt med sopp og andre godsaker. 

Ingredienser

porsjoner

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling

Vegetarfyll:

  • 250 g aromasopp
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ts chiliflakes

Til steking:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl vann til damping
  • 1 ss sesamolje

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke

Slik gjør du

bar
bar
bar

Server gyozaene med dippsausen, og gjerne et dryss grovhakkede cashewnøtter, sesamfrø og friske urter eller spirer. 

bar