Gulrot- og persillepesto
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En artig pestovariant med gulrot. Bruk pestoen som dipp til kjeks eller grønnsaker, som topping på suppe eller som saus på pasta.
Ingredienser
1 porsjoner
-
1 stk. gulrot -
50 g mandler -
50 g vellagret ost , f.eks. parmesan -
2 båter hvitløk -
0,5 bunt bladpersille -
saft og revet skall av
1 stk. sitron -
1,5 dl olivenolje
Slik gjør du
Oppskriften gir ca 3dl.
- Skjær gulrot i terninger og ha den i en hurtigmikser sammen med mandler, ost, hvitløk, persille og sitronskall. Kjør til en jevn purè.
- Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Oppbevar pestoen i tett glass i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.
Har du gulrøtter med gress, kan du bytte ut halvparten av persillen med gulrotgress.