Ingredienser

  • 1 stk. gulrot
  • 50 g mandler
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
Del

Gulrot- og persillepesto

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En artig pestovariant med gulrot. Bruk pestoen som dipp til kjeks eller grønnsaker, som topping på suppe eller som saus på pasta.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. gulrot
  • 50 g mandler
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje

Slik gjør du

 Oppskriften gir ca 3dl.

  1. Skjær gulrot i terninger og ha den i en hurtigmikser sammen med mandler, ost, hvitløk, persille og sitronskall. Kjør til en jevn purè.
  2. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 Oppbevar pestoen i tett glass i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.

Har du gulrøtter med gress, kan du bytte ut halvparten av persillen med gulrotgress.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant