Gulrot- og persillepesto

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En artig pestovariant med gulrot. Bruk pestoen som dipp til kjeks eller grønnsaker, som topping på suppe eller som saus på pasta.

Ingredienser

  • 1 stk gulrot
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 12 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk sitron
  • 112 dl olivenolje
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

 Oppskriften gir ca 3dl.

  1. Skjær gulrot i terninger og ha den i en hurtigmikser sammen med mandler, parmesan, hvitløk, persille og sitronskall. Kjør til en jevn purè.
  2. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 Oppbevar pestoen i tett glass i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.

Har du gulrøtter med gress, kan du bytte ut halvparten av persillen med gulrotgress.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.