Grove scones med urtesmør og ost

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag deg en liten og søt sandwich av scones smaksatt med bacon, parmesan og timian. Med litt ost og urtesmør blir dette en delikat og deilig matpakke som du kan glede deg til å pakke opp. 

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g bacon
  • 0,5 ss smør

Scones:

  • 3,5 dl fin sammalt hvete eller grov
  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 0,5 stk. sitron (valgfritt)

  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)

  • 10 skiver hvitost
  • 5 ts urtesmør

Slik gjør du

  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
  2. Bland det tørre sammen i en bakebolle.
  3. Ha i melk, olje og sitronsaft i bollen, og rør sammen deigen.
  4. Vend inn parmesan og timian. Hvis deigen føles klissete, kan du tilsette litt mer mel.
  5. Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle deg ut og stikk ut små scones med en kopp eller form. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
  6. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.

Lag sandwicher med sconesene og fyll dem med skiver av ost og urtesmør. 

 

Digger du scones? Da bør du se på oppskriften på grove scones. Det er sammenbakte scones laget med havregryn, og er lettvinte til frokost!