Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Små baguetter

Grove minibaguetter

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 minibaguetter.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4255 kcal
Fett 105 g
Protein 144 g
Karbohydrater 616 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en knallgod oppskrift på små grove bagetter bakt med finmalt fullkornshvetemel. De er saftige og smakfulle og passer like perfekt som følge til middagsmaten som til frokost og kveldsmat.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 10 minibaguetter.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4255 kcal
Fett 105 g
Protein 144 g
Karbohydrater 616 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hvis du har flere brett med bagetter som skal stekes kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til bagettene har fått en fin gyllen farge.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 25.03.2025 15:56:25