Grillspyd med sopp

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marinert sopp er knallgodt tilbehør til grillmaten, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker som ligger over varmen.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
  2. Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
  3. Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen.
  4. Tre soppen på grillspyd og grill spydene i 3-4 minutter på hver side, til de har fått fin farge.
Varier smaken ved å bruke andre urter som for eksempel oregano eller rosmarin, eller dryss over litt chili.