Grillet kyllinglår med mango- og avokadosalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet kyllinglår er noe av det enkleste en kan ha på grillen. Med en frisk og hot mango og avokadosalat med chili er dette en enkel og frisk grillmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 2 stk. avokado i terninger
  • 2 stk. mango i terninger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • Saft av 1 stk. lime
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Legg kyllinglår på grillen på indirekte varme i 10-15 minutter, snu underveis. 
Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden.

  1. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokadoen i små terninger.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  1. Bland sammen avokado, mango, chili, lime, olje og koriander.

Server grillet kyllinglår med mango- og avokadosalat.

Du kan selvfølgelig også bruke kyllinglår naturell i denne oppskriften. Pensle lårene med litt olje, og krydre dem med salt og pepper, eventuelt annet krydder du liker godt. Grill lårene på direkte varme et par minutter på hver side, slik at de får en fin stekeskorpe. Legg lårene over på indirekte varme og la dem grille i 35-40 minutter, snu dem innimellom slik at de ikke svir seg.