Grillet kamskjell med asiatisk smak

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillede kamskjell er en delikatesse! Her er en nydelig forrett eller smårett med asiatisk inspirasjon. Aller helst bruker vi ferske kamskjell i denne retten, men frosne kamskjell går også veldig bra. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kamskjell
  • 1 ss nøytral olje
  • 100 g glassnudler
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili

Saus

  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss lys soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (kan utelates)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Stell kamskjellene (se link under til hvordan du steller kamskjell). Tørk dem med litt tørkepapir og træ to og to kamskjell på små grillspyd.
  2. Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og sett til side.
  3. Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Spar litt koriander til pynt.
  4. Bland sammen de hakkede urtene, olje, hoisinsaus, soyasaus, sukker og sesamolje. Smak til med salt og pepper. 
  5. Pensle grillen med litt olje og grill kamskjellene raskt på begge sider - det er bedre å grille dem litt for lite enn litt for lenge. Krydre med litt salt og pepper. 
  6. Anrett i rengjorte kamskjell eller på tallerken, med glassnudler, grillede kamskjell og dressing. Pynt med finsnittet vårløk, chili i strimler og koriander.