Grillet kamskjell med asiatisk smak
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grillede kamskjell er en delikatesse! Her er en nydelig forrett eller smårett med asiatisk inspirasjon. Aller helst bruker vi ferske kamskjell i denne retten, men frosne kamskjell går også veldig bra.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. kamskjell -
1 ss nøytral olje -
100 g glassnudler -
1 stk. vårløk -
1 stk. rød chili
Saus
-
1 stk. rød chili -
2 båter hvitløk -
1 ss revet frisk ingefær -
0,5 potte frisk koriander -
1 ss nøytral nøytral olje -
3 ss hoisinsaus -
2 ss lys soyasaus -
1 ss mørk soyasaus (kan utelates) -
2 ts brunt sukker -
1 ts sesamolje
Slik gjør du
- Stell kamskjellene (se link under til hvordan du steller kamskjell). Tørk dem med litt tørkepapir og træ to og to kamskjell på små grillspyd.
- Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og sett til side.
- Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Spar litt koriander til pynt.
- Bland sammen de hakkede urtene, olje, hoisinsaus, soyasaus, sukker og sesamolje. Smak til med salt og pepper.
- Pensle grillen med litt olje og grill kamskjellene raskt på begge sider - det er bedre å grille dem litt for lite enn litt for lenge. Krydre med litt salt og pepper.
- Anrett i rengjorte kamskjell eller på tallerken, med glassnudler, grillede kamskjell og dressing. Pynt med finsnittet vårløk, chili i strimler og koriander.