Grillet hvit asparges med kokt egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hvit asparges er klassisk sommermat, og er aller best fra april til juli. Perfekt som en selvstendig rett, og nydelig både som forrett eller én av flere retter på en sommerlig buffet.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. frisk hvit asparges -
4 stk. egg -
2 ss virgin olivenolje -
1 ts flaksalt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.
- Kok opp vann og legg i eggene. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
- Skyll eggene raskt i kaldt vann etter koking, for å forhindre at eggene fortsetter å stivne. Hardkokte egg bør avkjøles i rennende vann like lenge som koketiden.
- Kok opp vann i en stor vid kasserolle. Tilsett 1 ss salt og 1 ts sukker per liter vann. Legg forsiktig i asparges og kok dem i 5 -10 minutter, avhengig av størrelse. bruk en liten spiss kniv for å sjekke om de er møre.
- Ta dem forsiktig ut av vannet og legg dem på litt kjøkkenpapir. Dette kan gjøres i god tid før serverig.
- Pensle aspargesene med olje og grill dem over direkte varme i et par minutter, til de har fått fin farge. Dryppover med olivenolje og krydre med flaksalt og grovkvernet pepper. Finhakk bladpersille og strø over aspargesene før servering
- Hvit asparges