Grillet blomkål med lime og chili
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Blomkål er en favoritt for mange, og egner seg godt på grillen – enten som en selvstendig vegansk rett, eller som tilbehør til annen grillmat. Lime og chili tilfører syre og sting til den milde smaken.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. blomkål -
0,5 dl olivenolje -
revet skall og saft av
2 stk. lime -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss honning eller agavesirup -
2 ss paprikapulver -
1 ts chilipulver eller malt chipotle -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 potte hakket frisk koriander
Slik gjør du
- Skjær vekk blader og det groveste av stilken på blomkålen. Skjær den i tykke skiver som henger sammen i stilkfestet. Ta vare på restene.
Grovriv eller hakk resten av blomkålen og bruk den i en råkostsalat, eller del den i biter og stek på høy varme i litt olje. Hell over en god dressing, så har du et ekstra tilbehør.
- Visp sammen limejuice, olivenolje, hvitløk og honning eller agavesirup i en skål. Bland revet limeskall, paprikapulver, chilipulver, pepper og litt salt i en annen skål.
- Pensle blomkålskivene med olje på en side og dryss over krydderblandingen. Legg den krydrede siden ned på grillen og pensle oversiden med olje og krydre godt. Pass på, oljen kan ta fyr!
- Grill blomkålskivene i 5-6 minutter på hver side. Pensle med resten av oljen. Test med en spiss kniv om de er ferdige. Blomkålen skal være mør, men ha litt motstand.
- Dryss over hakket koriander og server, gjerne med lime i båter.
Ønsker du å gjøre retten helt vegansk, kan du erstatte honning med agavesirup.