Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillede blåskjell med chili og kokos

Grillede blåskjell med chili og kokos

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. løk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 50 g frisk ingefær
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss smør
  • 0,5 flaske hvitvin
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 829 kcal
Fett 54 g
Protein 58 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blåskjell er herlig sommermat, og kan utmerket godt tilberedes på grillen. Vi har laget en variant med chili og kokosmelk, som er helt nydelig. Server med ferskt brød til å dyppe i sausen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. løk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 50 g frisk ingefær
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss smør
  • 0,5 flaske hvitvin
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 829 kcal
Fett 54 g
Protein 58 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Stell skjellene. Skrubb dem om nødvendig med stålbørste og fjern byssustråden. Legg i rent, kaldt vann i minst 30 minutter.
  2. Finhakk løk, selleri, ingefær, hvitløk og halvparten av chilien. Skjær resten av chilien i tynne ringer.
  3. Sett en vid kjele på grillen og smelt smør.  Tilsett de finhakkede grønnsakene og fres dem til de er myke og blanke. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. 
  4. Tilsett blåskjell og kokosmelk og vend dem inn i grønnsaksblandingen. Kok opp, sett på lokk og la skjellene dampe til de åpner seg - ca 5-6 minutter. Rist litt på kjelen innimellom.
  5. Finsnitt vårløk og dryss over skjellene sammen med chiliringer og koriander. Smak til med litt salt og pepper.

Server blåskjellene med ferskt, godt brød og gjerne litt sitron eller lime å presse over skjellene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 13.12.2024 06:43:29