Gresskarcupcakes

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på skummelt gode gresskarcupcakes til halloween? Prøv disse saftige vaniljecupcakene sammen med en digg sjokoladekrem formet som gresskar! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 dråpe grønn konditorfarge
  • 2 dråper oransje konditorfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 °C midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  6. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  7. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  8. Ta noen spisekjeer av sjokoladekremen over i en bolle og ha i litt grønn konditorfarge. Bland den andre sjokoladekremen med oransje konditorfarge. Ha begge over i hver sin sprøytepose. 
  9. Sprøyt den oransje kremen med en dråpetipp (str. 103) på dine cupcakes. Sprøyt to striper mot venstre og to mot høyre - og avslutt med en på midten for å få illusjonen av et rundt gresskar. Avslutt med grønn konditorfarge på toppen.