Gratinert potetmos med pinnekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
«Hva skal vi gjøre med restene?» er et stadig tilbakevendende spørsmål i jula. Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. En rett som duger både som forrett og som middag, for eksempel sammen med en frisk salat.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g melen potet -
2 båter hvitløk -
1,5 dl kremfløte eller matfløte -
2 ss olivenolje -
300 g pillet ferdigdampet pinnekjøtt -
2 stk. finhakket vårløk -
0,5 ts kvernet pepper -
100 g revet hvitost
Slik gjør du
- Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje.
- Vend inn pillet pinnekjøtt og vårløk, og smak til med pepper. Varm opp, slik at alt er gjennomvarmt. Fyll mosen i en godt smurt ildfast form, eller fordel den i smurte porsjonsformer.
- Dryss over revet ost og gratiner under grillelementet i stekeovnen i 4-5 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen og det bobler rundt kanten.
Server med en gang.