Gratinert potetmos med pinnekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

«Hva skal vi gjøre med restene?» er et stadig tilbakevendende spørsmål i jula. Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. En rett som duger både som forrett og som middag, for eksempel sammen med en frisk salat.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g pillet ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje.
  2. Vend inn pillet pinnekjøtt og vårløk, og smak til med pepper. Varm opp, slik at alt er gjennomvarmt. Fyll mosen i en godt smurt ildfast form, eller fordel den i smurte porsjonsformer.
  3. Dryss over revet ost og gratiner under grillelementet i stekeovnen i 4-5 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen og det bobler rundt kanten.

Server med en gang.