Glutenfrie wienerbrød

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Elsker du wienerbrød? De sprø, deilige bakverkene fylt med myk vaniljekrem? Nå kan du lage en rask variant – som til og med er glutenfri.

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g smør
  • 2 dl melk
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • 3 stk. egg
  • 1 pk vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 190 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Bruk et par spiseskjeer og sett deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Sprøyt eller legg en skje vaniljekrem på hver av vannbakkelsene. Sett brettet midt i stekeovn og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpne ikke ovnen underveis i stekingen, da kan bakverkene falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsene og pynt dem med melisglasur eller et dryss melis før servering.