Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 10 scones

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør
  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak

Topping:

  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2826 kcal
Fett 145 g
Protein 85 g
Karbohydrater 282 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. De er aller best når de er nybakte og serveres varme eller lune. Supert å lage til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 10 scones

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør
  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak

Topping:

  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2826 kcal
Fett 145 g
Protein 85 g
Karbohydrater 282 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Bland sammen havregryn, mel, salt og bakepulver i en bolle.
  3. Ha i smør og smuldre inn smøret.
  4. Ha i kefir og ost. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete. Form runde scones og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Topp med revet ost og havregryn.
    Hvis du syns deigen er klissete, kan du ha litt olje på hendene.
  5. Stek i varm stekeovn på midterste rille i 15-20 min, eller til de er lysebrune og gjennomstekte.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Norsk Cøliakiforening

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 05.10.2024 17:34:20