Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 250 g cherrytomat gjerne i forskjellige farger
  • 10 stk. oliven
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4736 kcal
Fett 139 g
Protein 60 g
Karbohydrater 656 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Focaccia er et saftig italiensk brød mange liker å servere på tapasbordet eller som tilbehør til supper og salater. Her har vi lagd en glutenfri variant – og toppet den med fargerike tomater, gode oliven og frisk timian. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 250 g jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 250 g cherrytomat gjerne i forskjellige farger
  • 10 stk. oliven
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4736 kcal
Fett 139 g
Protein 60 g
Karbohydrater 656 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk. Rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Skjær cherrytomater i fire. Fjern eventuelt olivensteiner.
  5. Trykk og strekk deigen utover i en smurt liten langpanneform eller en stor ildfastform. Bruk fingrene og stikk små groper i deigen. Legg båter av cherrytomat, oliven og rosmarin utover i gropene. Etterhev i ca. 20 minutter.
  6. Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss flaksalt på brødet og stek det i stekeovn til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 30 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB14 06.11.2024 05:53:38