Glutenfri brownies

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Supergod brownies i langpanne – helt uten gluten. Dette er en stor kake, perfekt å lage til en barnebursdag, skolefest eller dugnad. Kaken er også super å fryse.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g smør
  • 8 stk. egg
  • 700 g sukker
  • 200 g glutenfri kakemix
  • 100 g kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en liten kjele og la det avkjøles noe.
  2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
  3. Bland kakemiks, kakao og vaniljesukker sammen, og sikt blandingen. Vend den siktede blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Hell i det smeltede smøret og bland røren forsiktig sammen. Kle en stor langpanne med bakepapir og hell i røren. Bruk en slikkepott til å bre røren ut i et jevnt tykt lag.
  5. Stek kaken i forvarmet stekeovn på 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne om kaken er ferdig. Den skal være litt rå i midten. Avkjøl kaken før servering.
Kaken egner seg godt til frysing.