Glutenfri brownies
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Supergod brownies i langpanne – helt uten gluten. Dette er en stor kake, perfekt å lage til en barnebursdag, skolefest eller dugnad. Kaken er også super å fryse.
Ingredienser
1 porsjoner
-
500 g smør -
8 stk. egg -
700 g sukker -
200 g glutenfri kakemix -
100 g kakaopulver -
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du
- Smelt smør i en liten kjele og la det avkjøles noe.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
- Bland kakemiks, kakao og vaniljesukker sammen, og sikt blandingen. Vend den siktede blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
- Hell i det smeltede smøret og bland røren forsiktig sammen. Kle en stor langpanne med bakepapir og hell i røren. Bruk en slikkepott til å bre røren ut i et jevnt tykt lag.
- Stek kaken i forvarmet stekeovn på 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne om kaken er ferdig. Den skal være litt rå i midten. Avkjøl kaken før servering.
Kaken egner seg godt til frysing.