Glasert sjalottløk

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt, syrlig, deilig og litt klissete sjalottløk er det perfekte tilbehøret til retter av kalkun eller kylling. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløk. Fres dem i en varm stekepanne med smør til de er møre, ca. 5 minutter.
  2. Dryss over sukker, og la sukkeret smelte til karamell. Se til at det ikke brenner seg. 
  3. Riv sitronskall (kun det gule), bruk eventuelt et zestejern. Klem sitronsaft over løken i pannen, og ha i sitronskallet. Krydre med litt pepper. La løken steke til den har fått en fin blank overflate rundt det hele.